Blijf op de hoogte!

Page content

article content

Ben ik zielig? (omdat ik niks koop)

Lijkt het nu zo, of kijken mensen me soms vol medelijden aan. ‘Kijk daar loopt ze’, zie ik ze denken, ‘die vrouw die helemaal niks meer koopt voor zichzelf. Wat sneu! Zal ze nog wel gelukkig zijn?’

Maakt geld uitgeven gelukkig?

Goede vraag: maakt geld uitgeven gelukkig? Ik denk dat het antwoord ‘ja’ is. Geld uitgeven maakt gelukkig. Het moment dat je een tijdschrift koopt, of die mooie mok, of dat prachtige shirt is er sprake van een geluksgevoel. Dat gevoel blijft hangen totdat je weer thuis bent, het uitpakt en in de kast opbergt. Daarna is het voorbij. Daarna is alles weer gewoon. Tot de volgende aankoop.

Blij met wat ik heb

Mijn geluksmoment is anders. Bij mij is immers geen sprake van een aanschaf. Ik word blij van de spullen die ik al heb. Want sinds ik niks meer koop, zie ik legio nieuwe mogelijkheden met de dingen die ik in huis heb. Dat shirt die stoffig achter in de kast ligt kan ik nog wel pimpen. Ik heb een geluksmomentje wanneer mijn moeder een ‘tweedehands’ tijdschrift langs brengt, die zij net gelezen heeft. Vervolgens lees ik het blad direct van voor naar achter uit. En ik heb een geluksmoment als ik die lelijke mok die al zo lang in de kast ligt, samen met andere onnodige spullen naar de tweedehandswinkel breng.

Ben ik zielig omdat ik niks koop? Nee, echt niet. Ik ben gewoon blij met de spullen die ik heb. Ik voel me beter, rijker en vooral lichter. En als ik zo aan het eind van de maand mijn banksaldo bekijk, voel ik echt een geluksmomentje. Ik kan nog iets kopen!

Maar gelukkig, dat hoeft dan weer niet.

Comment Section

0 reacties op “Ben ik zielig? (omdat ik niks koop)

Plaats een reactie


*


Ageda Venema
De wereld van morgen is een duurzame wereld. En daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Als we dat met z’n allen doen, dan hebben we sneller de wereld van morgen bereikt. Op mijn eigen reis naar een duurzamer leven kwam ik erachter dat ik die kan bereiken met kleine aanpassingen. Kleine gedragsveranderingen, die niet moeilijk zijn, maar wel anders. Sinds begin 2016 heb ik de afspraak met mezelf om niks te kopen (behalve voedsel). Geen makkelijke stap, maar wel een hele boeiende. Er gaat een wereld voor me open. En die wereld deel ik graag in mijn blog hier op Visitia Magazine. Mijn andere duurzame stappen kun je volgen op mijn eigen blog www.elkedaggroener.nl